Veel gestelde vragen

Bij iedere koffer staat een indicatie voor de hoeveelheid personen.

Ik bouw de koffers zo, dat ze gespeeld kunnen worden in een tweetal, maar veel koffers zijn ook goed speelbaar met 3 of 4 spelers. De School-koffer is zelfs speelbaar met een gezin van 6. Kijk vooral even bij de beschrijvingen van de individuele koffers.

In principe zijn de koffers gemaakt om gespeeld te worden door volwassenen. Dat wil niet zeggen dat kinderen niet mee kunnen spelen, maar de koffers zijn niet geschikt om door kinderen zelfstandig gebruikt te worden.

De leeftijdsindicatie die bij de koffers staan, zijn dan ook op basis van begeleiding.

Bij iedere koffer geef ik een indicatie van de tijdsduur. Deze is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met de koffers en de feedback die ik krijg van degenen die de koffers al hebben gespeeld. Het kan dus zijn dat u er iets langer of korter over doet.

Bij een aantal koffers heb ik inmiddels een klein wedstrijd element ingebouwd en kunt u de tijden van vorige spelers zien (die daar toestemming voor hebben gegeven).

Ik probeer een indicatie te geven van de moeilijkheidsgraad, ook dit doe ik op basis van de feedback van de spelers.

In alle gevallen geldt wel dat de ene puzzel ingewikkelder zal zijn dan de andere. Of anders wordt ervaren, we verschillen namelijk als persoon en we hebben allemaal onze eigen sterke en minder sterke punten.

Pen en papier is handig om bij de hand te hebben, evenals voldoende ruimte om te spelen. De koffer heeft namelijk inhoud en net als bij een bordspel vergt dat een beetje ruimte.

Verder vragen de meeste koffers om het gebruik van een telefoon of tablet met een QR-code scanner en een werkende internetverbinding.

Op dit moment vraag ik voor alle koffers dezelfde prijs. Namelijk 25 euro.

Het Raadsel van de Feniks is een post-pakket die u mag houden, de prijs hiervan is 35 euro.

Een aflevering van de Kryptos Kwestie kost 15 euro.

Op de reserveringspagina kun je contact met me opnemen, aangeven welke koffer je zou willen huren en op welke dag.

Afhankelijk van ieders omstandigheden en beschikbaarheid maken we dan een afspraak over het tijdstip van ophalen en terugbrengen.

In principe huur je de koffer voor een dag.

Wil je bijvoorbeeld de koffer op zaterdagavond gebruiken, dan kun je hem vanaf zaterdag einde van de ochtend ophalen en breng je hem zondag in de loop van de ochtend weer terug.

Maar in overleg kunnen we daar wellicht iets van afwijken. Dit is uiteraard ook afhankelijk van mogelijk andere reserveringen.

Ik woon in Wijchen en daar mogen de koffers opgehaald worden. Nadat we een afspraak hebben gemaakt over de datum, bespreken we ook de exacte ophaal- en terugbreng-locatie.

In principe is de koffer vanaf het einde van de ochtend op te halen.

In overleg bij reservering spreken we een definitief moment af.

De koffer mag in de loop van de ochtend teruggebracht worden, zodat er nog tijd is om de koffer na te kijken en opnieuw klaar te maken voor de volgende gebruiker.

Maar ook hier geldt dat we daar eventueel van af kunnen wijken, maar alleen na overleg.

Nee, helaas is het op dit moment voor ons niet mogelijk om de koffers op te sturen.

We weten natuurlijk niet wat de toekomst gaat brengen.

Gelukkig hebben we ook enkele post-varianten die juist wel opgestuurd kunnen worden.


Heb je een vraag die nog niet beantwoord is? Schroom vooral niet om hem te stellen: