Mijn verhaal

“Mijn naam is Mark en ik ben een prutser in een tuinhuis.”

Ik maak dingen. Ik ontwerp dingen. Ik leer dingen. Ik hou van projecten en uitdagingen. Deze projectjes realiseren zich veelal in ons tuinhuis of aan de keukentafel. De ideeën meestal op de bank.

Begin 2020 wilde mijn vrouw graag een soort mobiele escaperoom voor een weekend met haar co-trainers en gaf mij de uitdaging er eentje te bouwen.
Deze uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen en een week of zes later was de eerste mobiele escaperoom versie een feit.

Het was op zijn zachts gezegd niet de meest makkelijke escaperoom. Eén van de feedbackreacties was: “Mark het is dat jij hem gemaakt hebt, anders was de koffer met inhoud en al letterlijk uit het raam gevlogen. Zo hoog was onze frustratie.”

Het kostte nog eens twee maanden aan testen en aanpassen maar nu is de ‘Reis om de wereld’-koffer een pracht van een escapekoffer om te spelen. Nog steeds moeilijk, maar nu met een iets minder hoog frustratiegehalte.

Tijdens de herziening van de eerste koffer ontstond ook het idee voor een tweede koffer, die toegankelijker werd, iets minder moeilijk en met een ander ritme. En ook deze tweede koffer heeft na de zomervakantie van 2020 een herziening gekregen.

De derde koffer en vierde koffer werden in het najaar van 2020 geboren uit enthousiasme en de vraag van mensen om me heen. Deze laatste is gemaakt voor 2 personen, terwijl de derde juist voor iets meer en eventueel jongere personen geschikt is.

Inmiddels ben ik twee jaar verder, staat de teller op zes koffers en twee post-varianten die gereserveerd of besteld kunnen worden. Oh, en een heus bedrijf heeft mijn betalingen, factureringen, etc. overgenomen. Gelukkig kan ik nog wel steeds mijn lief uit eten nemen met de opbrengsten van de onkosten vergoeding.

De koffers zijn een hobby. Het geeft mijn brein een mentale uitdaging om goede puzzels te bedenken, kloppende en lopende stroomschema’s te maken en om ervoor te zorgen dat de koffers en puzzels er fysiek ook netjes uitzien.

Ik heb geen professionele werkplaats. Ik heb een bank, een keukentafel en een tuinhuisje met wat gereedschap.

Wat ik verder bied? Een beetje liefde en enthousiasme voor de gemaakte koffers en de drive om mensen hier een fijne tijd mee te geven.