Welkom op de startpagina van het Internationaal Bureau voor Cryptozoölogie (IBC)

Het bureau werd in 1904 opgericht om te dienen als een wetenschappelijk centrum voor het documenteren en evalueren van bewijs van niet-geverifieerde dieren. Dat wil zeggen diersoorten of -vormen die op de één of andere manier zijn gemeld, maar waarvan het bestaan ​​niet wetenschappelijk bewezen is. Er zijn op dit moment nog steeds meer dan 100 van dergelijke nog onontdekte vormen gemeld. Sommige, zoals het monster van Loch Ness, zijn bekend en beroemd. Anderen zijn meer obscuur en kunnen van kleine omvang zijn, maar zijn niet minder potentieel belangrijk voor de zoölogie.

Het bureau wordt bestuurd door een wetenschappelijke Raad van Bestuur en publiceert een jaarlijks tijdschrift dat naar alle leden gaat en wordt verspreid onder universiteiten verspreid over de wereld. Hoewel deze publicaties de meest zichtbare diensten zijn, houdt het bureau ook archieven bij van alle ontwikkelingen op het hoofdkantoor. Deze zijn beschikbaar voor legitieme geleerden en leden van het bureau.

Daarnaast organiseert het bureau bijeenkomsten bij verschillende universiteiten en onderzoeksinstellingen waar nieuwe bevindingen worden gepresenteerd, ondersteunt ze veldwerk en laboratoriumanalyses van verzameld biologisch materiaal, en bevordert ze in het algemeen een verstandige benadering van cryptozoölogie onder wetenschappers, het publiek en de media.

De belangrijkste algemene functie van het IBC is om logica, objectiviteit en wetenschappelijke methodologie toe te passen op cryptozoölogische kwesties.