Dossier ‘de Legalist’

De wereld bevindt zich op een tweesprong. Aan de ene kant wordt Windows uitgevonden en komen de eerste mobiele telefoons op de markt. Aan de andere kant belt het overgrote deel van de bevolking nog met een telefoon met een draaischijf en blijft er een Koude Oorlog dreiging.

Onze naaste buren hebben met het Ministerium für Staatssicherheit, de Stasi, hun activiteiten in Nederland geïntensiveerd. Het spionnennetwerk is de afgelopen jaren steeds verder uitgerold en bronnen geven aan dat er een concrete dreiging voor Nederland is ontstaan. Hier komen jullie als spelers in beeld. Lukt het jullie om de herkomst van de dreiging te achterhalen en een aanslag te voorkomen?

De basis voor deze koffer wordt gevormd door een PTT T65 telefoon. Een prachtig, 40 jaar oud stukje techniek, dat mag samenwerken met elektronica uit de 21ste eeuw. Dit levert soms een hapering in de communicatie op, waardoor een cijfer niet goed doorgegeven wordt. Gelukkig gebeurde dit in 1986 ook…

 2 personen

 2 uur

 >12 jaar

 Uitdagend

 30 euro

De koffer wordt idealiter gespeelt door 2 volwassenen. Uiteraard kan het met meer personen, maar omdat je voornamelijk bezig bent met het telefoneren en achterhalen van informatie, wordt het met meer mensen wellicht wat eentonig.

Bereid je met z’n tweeën voor op een goede avond. De laatste testronde kwam namelijk uit op een speelduur van iets meer dan 2 uur! Gelukkig wel met enorm positieve reacties!

Ondanks dat dit mijn meest technische koffer tot nu toe is. Is hij volledig standalone en is er geen internet etc. nodig. Pen en papier wel, want aantekeningen zul je veelvuldig moeten maken.

Aan deze koffer hebben ruim 30 mensen meegewerkt, voornamelijk om de stemmen van alle karakters in te spreken. Mijn enorme dank aan iedereen die zijn stem en/of hulp heeft gegeven, het eindresultaat van al jullie stemmen vind ik persoonlijk geweldig en jullie reacties waren fantastisch om te mogen ontvangen.

Vanaf heden kan deze koffer gereserveerd en gespeeld worden!