Hoe het werkt

In een escaperoom los je een mysterie op door je te wanen in een andere realiteit. Je zoekt de oplossing door een variatie aan puzzels en raadsels. Normaal gesproken krijg je hiervoor een uur de tijd. Voor onze koffers hanteer ik geen tijdskader, maar ga uit van 1,5 tot 2,5 uur (afhankelijk van de koffer) waarin je jouw oplossing gaat vinden. Sowieso lever je de escapekoffer na een dag weer in.

Natuurlijk krijg je -zoals gebruikelijk is– diverse cryptische aanwijzingen. Hiermee kom je telkens een stukje verder op je reis en helpt het je de code te kraken om uiteindelijk het binnenste van de koffer te bereiken

Een escaperoom spel oplossen is nog een hele uitdaging. Het vraagt je om raadsels op te lossen, creatief te denken, zaken met elkaar te combineren en je vooral niet uit het veld te laten slaan. Lukt het je de aanwijzingen te volgen en verbanden te zien, dan zul je steeds meer vooruitgang boeken en dichter bij je uiteindelijke reisdoel aankomen.

Tijdens een spel beleef je heel wat! Niet enkel voor de lol, maar ook genoeg om te ontdekken aan jezelf of anderen. Je beleeft namelijk diverse emoties zoals plezier, frustratie, ongeduld, enthousiasme, lol, lachen, spanning en plezier. En dat allemaal binnen een kort tijdsbestek. Ga jij de uitdaging aan?

Eigenlijk is het principe dus heel simpel:

“Ik heb een hobby die ik graag deel met anderen omdat ik het idee heb dat mensen hier blij van worden.”

Ik heb een aantal koffers gemaakt (en inmiddels een post-variant), die hetzelfde werken als een escaperoom. Met enkele kleine verschillen:

 • Een escaperoom moet je uit, de escape-koffer moet je in.
 • De escaperoom is buiten je eigen huis, de koffers mag je in je eigen huis spelen.
 • De escaperooms zijn professioneel en vragen veelal een hoge prijs per persoon, ik bouw de koffers als hobby en vind het fijn om de kosten eruit te halen en mijn vrouw uit eten te nemen.

Spelregels voor de koffers:

 • Neem contact met me op om de koffer voor een datum te reserveren.
  Er komt ooit nog een prachtig werkende reserveringspagina, maar tot die tijd werkt het contactformulier vooralsnog uitstekend.
 • Ik zorg dat op afgesproken datum de koffer bij mij thuis klaar staat. Jij komt de koffer op een afgesproken tijd ophalen en brengt een dag later (of twee, afhankelijk van wat we afspreken) de koffer weer terug.
 • De vergoeding mag contant maar mag ook via een betalingsverzoek van de bank.
 • Ik vraag geen borg omdat ik geloof dat we hier beiden gelukkig van worden en ik mijn spullen gewoon netjes terugkrijg.

Spelregels voor
het Raadsel van de Feniks:

 • Neem contact met me op om het pakket aan te schaffen.
  Er komt ooit nog een prachtig werkende reserveringspagina, maar tot die tijd werkt het contactformulier vooralsnog uitstekend.
 • Na je aanvraag zal ik zo snel mogelijk een betaalverzoekje sturen, samen met de vraag waar het pakket naar toe gestuurd mag worden.
 • Na je betaling zal ik het pakket zo snel mogelijk voor je klaarmaken en naar het postkantoor reizen om je pakket te versturen. Mocht het voorkomen dat ik geen voorraad meer heb, dan laat ik je dat uiteraard gelijk weten, met een schatting van de nieuwe levertijd.
 • Net als bij de koffers geldt, ik doe dit in mijn eentje, het is een hobby, niet mijn werk, daar zijn de prijzen ook naar. Ik doe natuurlijk mijn best je het pakket zo snel mogelijk toe te sturen, maar het kan voorkomen dat het een dagje langer duurt.

Benodigdheden:

 • Pen en papier zijn altijd handig.
 • Een tafel/plek om de koffer en de inhoud op kwijt te kunnen.
 • Een telefoon of tablet met een internet verbinding en de mogelijkheid om QR-codes te scannen.