Buidelspellen

Het is altijd en overal tijd voor een spelletje, maar niet altijd heb je tijd voor een uitgebreide escapekoffer en zoek je iets snels en kleins. Bijvoorbeeld op een kleedje in het park, op het terras onder het genot van een kop koffie, of wellicht halverwege een boswandeling tijdens een kleine pauze.

Daarom ben ik begonnen met het maken van buidelspellen.

Hoe het werkt

Ik upcycle een oud stuk leer, dit kan van een oude bank of stoel afkomen, een oude schooltas of een hele grote schoen. Het is maar net wat ik tegenkom en nog heb liggen. Het blijft dus een verrassing welke kleur en (on)effenheid je buidel krijgt.

Vervolgens mag jij aangeven op welk spel je keuze is gevallen.

Daarnaast kunnen we even overleggen of en welke mogelijkheden er nog zijn. Dat kan iets simpels als de kleur en materiaal van het koordje zijn, maar wellicht heb je zelf nog wensen over een afbeelding of naam die je er graag bij zou willen laten graveren.

De richtprijs is 20 euro per spel (excl. verzendkosten), maar afhankelijk van je wensen en het spel kan dit een paar euro meer of minder zijn. Bij the Royal game of Ur beschilder ik bijvoorbeeld de dobbelstenen met de hand en voor Senet creëer ik ze zelfs helemaal uit het niets.

Opengevouwen heeft de buidel een doorsnede van 25cm en het speelbord pas in een cirkel van 20cm. Afhankelijk van het bord gebruik ik de maximale breedte.

Het speelbord en eventuele versieringen worden met een laser in het leer gegraveerd.

Zoals je begrijpt maak ik de spellen met de hand op bestelling. Dat betekent dus ook dat ik tijd nodig heb om het te maken. Vandaag besteld is niet morgen in huis. Daar gaat even tijd over heen. Ik probeer zo snel mogelijk te werken, maar afhankelijk van mijn persoonlijke leven gaan daar één of meerdere dagen overheen.

De spellen

Alquerque plus…

Drie bordspellen die uit verschillende delen van de wereld komen, en allemaal een gelijk spelbord hebben.

Molenspel

Voor Escaproomvoorthuis heb ik de speelborden van de drie varianten samengevoegd tot één geometrisch speelveld, waarin de verschillende versies te spelen zijn.

Royal game of Ur

The Royal Game of Ur komt oorspronkelijk uit Mesapotamië en is één van de oudste bordspellen die we kennen.

Senet

Senet is een bordspel uit het Oude Egypte met een leeftijd van zo’n 3500 jaar. Met naar verluidt zelfs een eigen hiëroglief. Het spel werd zelfs gevonden in het graf van Toetanchamon.

Uiteraard zullen er de komende tijd meerdere modellen bijkomen. Vraag ook gerust naar de mogelijkheden.

Bestellen

Ben je geïnteresseerd, neem dan hieronder contact op en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.